Manon Timmerije

Samen met mijn gezin met vier kinderen woon ik in het Gelderse Borculo.

Door mijn eigen kinderen ben ik in aanraking gekomen met ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid. Tijdens de opleiding Talentbegeleider (Novilo) heb ik mij gespecialiseerd in meer- en hoogbegaafdheid bij kinderen. Mijn doel hierbij is om begaafde kinderen en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong, samen met hun omgeving, een goede en fijne plek in de maatschappij te geven. Een plek waar ook ruimte is voor hún manier van denken en hún manier van zijn.

Maar gaandeweg zag ik niet alleen hoogbegaafde kinderen die een steuntje konden gebruiken, maar veel meer kinderen! Weerbaarheid, veerkracht, mindset, leren falen, een positieve instelling…allemaal dingen die àlle kinderen nodig hebben om gelukkig te zijn en te groeien. Om dit te bereiken ben ik de training rots en water gaan doen. Kinderen leren door te laten voelen en ervaren. Spelenderwijs, actief, leuk, maar ook uitdagend. Een mooie combinatie!

Ook begeleid ik kinderen hun talenten te ontdekken. Dit doe ik dmv de methode van Luc Dewulf en Els Pronk. Ook hiervan leren kinderen meer weerbaarheid en veerkracht te ontwikkelen, meer vertrouwen in eigen kunnen en een positieve instelling in hun talenten. Dat helpt kinderen hun leven lang!