Manon Timmerije

 

Hallo! Mijn naam is Manon Timmerije en samen met mijn gezin met vier kinderen woon ik in het Gelderse Borculo.

Mede door mijn eigen kinderen ben ik jaren geleden in aanraking gekomen met ontwikkelingsvoorsprong en (hoog)begaafdheid. Net als vele ouders kwam ik erachter dat dit -naast heel veel mooie kanten- zijn eigen specifieke uitdagingen geeft. Hoewel natuurlijk ieder kind en iedere situatie uniek is, kom je met begaafde kinderen deels andere uitdagingen tegen dan andere ouders. Daar ben ik mij toen in gaan verdiepen. Tijdens de opleiding Talentbegeleider (Novilo) heb ik mij gespecialiseerd in meer- en hoogbegaafdheid bij kinderen. 

Gaandeweg verbreedde mijn interesse naar weerbaarheid en veerkracht voor alle kinderen. Verdiepingen in mindset, positieve psychologie, rots en water training en kindertalenten bieden allemaal handvatten en vaardigheden om te bouwen aan weerbaarheid. Sinds 2018 ben ik Rots&Water trainer. Kinderen laten leren door te voelen en ervaren. Spelenderwijs, actief, leuk, maar ook uitdagend. Een mooie combinatie!

Ook help ik kinderen hun talenten te ontdekken. Dit doe ik dmv de methode van Luc Dewulf en Els Pronk. Ook hiervan leren kinderen meer weerbaarheid en veerkracht te ontwikkelen, meer vertrouwen in eigen kunnen en een positieve instelling in hun talenten. Dat helpt kinderen hun leven lang!