Manon Timmerije

Even voorstellen

Mijn naam is Manon Timmerije en samen met mijn man en vier kinderen woon ik in het Gelderse Borculo. Door mijn kinderen ben ik in aanraking gekomen met ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid. Net als veel ouders kwam ik erachter dat dit -naast de vele zeer mooie kanten- zijn eigen specifieke uitdagingen geeft. Hoewel natuurlijk ieder kind en iedere situatie uniek is, kom je met begaafde kinderen deels andere uitdagingen tegen dan andere ouders. Daar ben ik mij toen in gaan verdiepen.

Tijdens de opleiding Talentbegeleider (bij Novilo) heb ik mij gespecialiseerd in meer- en hoogbegaafdheid bij kinderen en jongeren. Gaandeweg verbreedde mijn interesse naar weerbaarheid en veerkracht voor alle kinderen en jongeren. Daarnaast zorgden specialisaties in mindset, positieve psychologie, rots en water training en kindertalenten verdieping en vaardigheden om te helpen bouwen aan weerbaarheid. Sinds 2018 ben ik Rots en Water trainer. Kinderen laten leren door te voelen en ervaren. Spelenderwijs, actief, leuk, maar ook uitdagend. Een mooie combinatie!

Kort daarna werd mijn interesse gewekt door de kindertalentenmethode van Luc Dewulf en Els Pronk. Deze geeft mooie handvatten, maar ook mijzelf meer inzicht in mijn eigen talenten en valkuilen. Hoe waardevol om met kinderen hún talenten te ontdekken! Inzichten in gedrag, in behoeften, in communicatieve vaardigheden en bouwen aan een sterk, realistisch en positief zelfbeeld. Dat helpt kinderen hun leven lang!