Meteen naar de inhoud

Rots en water

Kijk bij Rots en Water lessen voor locaties en data.

Een weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren. Spelenderwijs gaan we aan de slag met stevig staan, respect hebben en respect krijgen, je weerbaar opstellen, je grenzen aangeven en andermans grenzen aanvoelen en respecteren.

rots en water gadaku

De betekenis van Rots en Water

Rots staat symbool voor kracht, weerbaar zijn, voor jezelf opkomen, zelfvertrouwen hebben en zelfverzekerd zijn. Water staat symbool voor sociaal zijn, flexibel, hulpvaardigheid, afstemming zoeken en aardig zijn tegen de ander.

Wat leren de kinderen in de trainingen?

We werken aan communicatie en aan sociale vaardigheden. Hierbij kun je denken aan: bewuste keuzes maken, eigen grenzen aangeven, andermans grenzen accepteren/respecteren en met anderen samenwerken. Daarnaast gaan we werken aan -letterlijk- stevig staan, tegen een stootje kunnen. Maar ook een stootje geven; stoten en trappen tegen een kussen, mét de kernwaarden van rots en water.

Wat is het doel van het Rots en Water?

In deze training werk je aan het verbeteren van communicatieve en sociale vaardigheden. Zelfbeheersing en zelfvertrouwen zijn basisstenen voor weerbaarheid. Belangrijke thema’s zijn ook het maken van eigen keuzes en het gaan van een eigen weg. Daardoor kun je je ook beter ‘wapenen’ tegen (seksueel) geweld.

Wanneer Rots en Water?

De training is breed inzetbaar en in veel situaties waardevol. In een klas verbetert de communicatie en solidariteit, daarmee dus de hele sfeer. Maar ook leren kinderen sterker in hun eigen schoenen te staan, vertrouwen te hebben in zichzelf èn dit ook uit te stralen. Daarnaast gaan kinderen hun eigen lijf beter kennen en aanvoelen, doordat ze fysiek bezig zijn en hen steeds bewust gemaakt wordt van hun lijf, gevoel en grenzen.

Spel en fysieke oefening worden voortdurend afgewisseld door momenten van zelfreflectie, kringgesprek en het maken van verwerkingsopdrachten.

wat zijn mijn kwaliteiten

Kom je mee doen in de Rots en Water lessen, dan gaan we het ook hebben over kwaliteiten en talenten. Zo leer je naast alle mooie vaardigheden van Rots en Water, ook jouw eigen kwaliteiten beter kennen. Waar hou jij van? Waar krijg je energie van? Waarom ben jij zo leuk?

Daarnaast komt ook mindset aan bod; we mogen fouten maken en falen, we leren en groeien. Dit is verweven in alle lessen, boodschappen en complimenten.

Wil je dat jouw kind mee komt doen? Kijk dan bij Rots en Water lessen voor locaties en data.