Meteen naar de inhoud
Manon Timmerije

Even voorstellen

Mijn naam is Manon Timmerije en samen met mijn man en vier kinderen woon ik in het Gelderse Borculo. Door mijn kinderen ben ik in aanraking gekomen met ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid. Net als veel ouders kwam ik erachter dat dit -naast de vele zeer mooie kanten- zijn eigen specifieke uitdagingen geeft. Hoewel natuurlijk ieder kind en iedere situatie uniek is, kom je met begaafde kinderen deels andere uitdagingen tegen dan andere ouders. Daar ben ik mij toen in gaan verdiepen, en kwam daarbij terecht bij de opleiding ‘talentbegeleider’ van Novilo. Daarna ben ik mij verder gaan ontwikkelen in coaching en weerbaarheid.
Nu begeleid ik kinderen, zowel persoonlijk als in groepjes. Daarnaast adviseer ik ouders en scholen. Kijk voor meer info bij ‘coaching‘.

Naast het werk met kinderen ben ik graag bezig met onze dieren. We hebben honden waar ik mee train en af en toe een nestje mee krijg. Ook onze Franse hangoor konijnen zijn een uit de hand gelopen hobby.
Want niet alleen onze kinderen moeten hun passie volgen, wij ook! Follow your joy!

Opleiding

Tijdens de opleiding Talentbegeleider (2016-2018, Novilo) heb ik mij gespecialiseerd in meer- en hoogbegaafdheid bij kinderen en jongeren. Gaandeweg verbreedde mijn interesse naar weerbaarheid en veerkracht voor álle kinderen en jongeren. Daarnaast zorgden specialisaties in mindset, in positieve psychologie, rots en water training en kindertalenten voor verdieping in kennis en vaardigheden.

Sinds 2018 ben ik Rots en Water trainer en geef zelfstandig les aan kleine groepen. Kinderen laten leren door te voelen en ervaren; spelenderwijs, actief, leuk, maar ook uitdagend. Een mooie combinatie!

In 2019 werd mijn interesse gewekt door de kindertalentenmethode van Luc Dewulf en Els Pronk. Deze geeft mooie handvatten en inzichten voor in de begeleiding van kinderen, maar gaf ook mijzelf meer inzicht in mijn eigen talenten en valkuilen. Hoe waardevol om met kinderen hún talenten en kwaliteiten te ontdekken! Inzichten in gedrag, in behoeften, in communicatieve vaardigheden en bouwen aan een sterk, realistisch en positief zelfbeeld. Dat helpt kinderen hun leven lang!

Mobiele versie afsluiten