Meteen naar de inhoud

Profielen van Betts & Neihart – Introductie

Welkom bij de module ‘Hoogbegaafd; profielen van Betts & Neihart’. Deze module is gemaakt om duidelijkheid te geven over de verschillende “gezichten” van hoogbegaafdheid; om te laten zien dat er veel diversiteit is binnen deze groep kinderen.
Het eerste deel van de module omschrijft een aantal bekende visies over hoogbegaafdheid bij kinderen in een notendop. Verder is het gros gewijd aan de profielen die Betts en Neihart opgesteld hebben. Zie dit niet als hokjes waar een kind in moet passen, maar als handvat en hulpmiddel.
Door deze profielen kun je veel inzicht en handvatten krijgen om jouw kind het beste te begeleiden. Zowel wanneer het wél lekker gaat, als wanneer jouw kind vastloopt. De profielen laten ook zien hoe verschillend hoogbegaafde kinderen kunnen zijn én dat er niet één geschikte aanpak is voor alle kinderen.
Door meer duidelijkheid en inzicht creëer je meer begrip.

Het doel van het eerste deel is om te laten zien dat hoogbegaafdheid niet één ding of aspect is, maar een complex geheel. Daarnaast zijn er ook verschillende visies. Ben je al meer bekend met hoogbegaafdheid en vooral op zoek naar duidelijkheid over gedrag en handvatten om hier -thuis en/of op school- beter mee om te gaan? Ga dan naar de hoofstukken over de profielen van Betts & Neihart.
Veel leesplezier!